Tarpojat

 

Tarpojat ovat 12–15-vuotiaita partiolaisia, joiden ohjelmassa korostuu yhdessä toimiminen ja kavereiden kanssa koetut elämykset. Tarpojat liikkuvat ketterästi haastavissakin maastoissa. Tarpojaohjelma koostuu neljästä puolen vuoden jaksosta eli tarposta. Tarppojen teemat ovat leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta. Jokaisen tarpon päätöstapahtumaa kutsutaan majakaksi.

Tarpojamme kokoontuvat torstaisin klo. 18.00-19.30.

Hukkatikat (kirjoitettu keväällä 2016)

"Hukkatikat on toinen MäMen tarpojavartioista. Hukkatikoissa on 12–14-vuotiaita tyttöjä ja poikia. Meidän vartiossa parasta on se, että meillä on hyvä ryhmähenki. Hukkatikoissa on kokeneita ja vasta-aloittaneita partiolaisia. Meidän ryhmässä kaikki auttavat toisiaan. Teemme myös paljon ryhmätöitä."

"Tarpojat juttelee, leikkii ja on avuksi toisille. Olemme kilttejä, hauskoja, kivoja ja avuliaita. Eroamme sudenpennuista ja seikkalijoista siten, että olemme vanhempia, usein kokeneempia ja meillä on pidemmät retket."

Hiipivä Haamu

"Osa ryhmästämme oli mukana lokakuussa järjestetyssä Hiipivä Haamu -nimisessä partiolaisten salapoliisikilpailussa. Kisan aikana vartiomme Käpyhukat tutustui Helsingin keskustaan. Kävimme myös elämämme lyhyimmällä kierroksella Korkeasaaressa!"

Halloween-Käpis

"Saavuimme perjantaina Käpypirtille, purimme tavarat ja menimme pesulle. Noin kymmenen aikaan illalla meidät pakkonukutettiin ja herätettiin puoliltaöin suunnistamaan. Aamulla taas herättiin ja päivän jutut alkoivat. Kiersimme rastiradan ja illalla esitimme toisillemme tuttuja satuja, jotka olimme räätälöineet Halloween-teemaan sopiviksi. Viimeisenä päivänä siivoilimme ja pääsisimme lähtemään takaisin sivistyksen pariin."


Pandat (kirjoitettu keväällä 2016)

"Meidän vartiossamme on viisi 13-14-vuotiasta tyttöä. Suvi on meidän johtajamme, joka tykkää meistä ja me hänestä. Tiina on meidän toinen johtajamme, ja me pidämme hänestäkin. Sen lisäksi täällä pyörii usein luotsimme Nanna.

Me olemme toisen vuoden tarpojia eli vähän pidemmällä kuin Hukkatikat. Me tykkäämme teestä, ruoasta, nukkumisesta ja suklaasta.

Joskus olemme kokouksissa puhelimilla, koska... se kehittää meidän maailmankuvaamme? Yksi meistä lähtee pian Ranskaan ja näin vie osan suomalaista partiota sinnekin. Joten varautukaa, pian meidät tunnetaan maailmanlaajuisesti ja ehkä jopa Etelä-Koreassa. Toivottavasti."